loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

ALGEMENE VOORWAARDEN ASNV B.V.

ARTIKEL 1. | DEFINITIES

 

In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, steeds met hoofletter aangeduid, in de navolgende betekenis gebruikt.

 

1. ASNV: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ASNV B.V., de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd aan Bosbeemd 1, 5741 TR te Beek en Donk, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 65934652.

2. Wederpartij: iederenatuurlijke of rechtspersoon met wie ASNV een Overeenkomstheeft gesloten of beoogt te sluiten.

3. Consument: eenWederpartij, natuurlijk persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf.

4. Partijen: ASNV en de Wederpartij gezamenlijk.

5. Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen Partijen in het kader waarvan ASNV zich jegens de Wederpartijheeft verbonden tot de verkoopvan Goederenen/of het verrichten van Werkzaamheden.

6. Goederen: Occasions, onderdelen en/of andere zaken die in het kader van een Overeenkomst door ASNV aan de Wederpartij worden verkocht en geleverd.

7. Occasion: een Goed betreffende een gebruikte auto, vrachtwagen, motor, boot of andersoortig voer-of vaartuig.

8. Werkzaamheden: de in het kader van eenOvereenkomst door ASNV te verrichten werkzaamheden, waaronder niet-limitatief bedoeld, begrepen kunnen zijn, reparatiewerkzaamhedenenhet verrichten van apk-keuringen.

9. Schriftelijk: communicatie op schrift, communicatie per e-mail of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de stand der techniek en de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.

 

ARTIKEL 2. |ALGEMENE BEPALINGEN

 

1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elkaanbod van ASNV, iedere Overeenkomsten alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen.

2. De toepasselijkheid van de eventuele algemene voorwaarden van de Wederpartij, onder welke benaming dan ook aangeduid, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

3. Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend uitdrukkelijk en Schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover het bepaalde in deze algemene voorwaarden afwijkt van hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen, prevaleert hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen.

4. Vernietiging of nietigheid van een of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden of de Overeenkomst als zodanig, laat de geldigheid van de overige bedingen onverlet. In een voorkomend geval zijn Partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen

 

ARTIKEL 3. |AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST

 

1. Elk aanbod van ASNV is vrijblijvend. ASNV kan zijn aanbod tot onverwijld, althans zo spoedig mogelijk na de aanvaarding daarvan door de Wederpartij, nog herroepen.

2. Aan een aanbod van ASNV dat een kennelijke fout of vergissing bevat, kan de Wederpartij geen rechten ontlenen.

3. Iedere Overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1, tot stand door aanbod en aanvaarding. Indien de aanvaarding van de Wederpartij afwijkt van het aanbod van ASNV, komt de Overeenkomst niet volgens deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij ASNV anders aangeeft

 

ARTIKEL 4. | ANNULERING VAN DE OVEREENKOMST DOOR DE WEDERPARTIJ

In geval van annulering van de Overeenkomst door de Wederpartij, blijft de Wederpartij de volledige overeengekomen prijs verschuldigd. In geval van annulering van de Overeenkomst betreffende de levering van een Occasion vóórdat levering daarvan heeft plaatsgevonden, is de Wederpartij evenwel uitsluitend 15% van de overeengekomen totaalprijs verschuldigd.

 

 

ARTIKEL 5. | VERKOOP EN LEVERING VAN OCCASIONS EN ANDERE GOEDEREN

1. Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, geschiedt de levering van Goederen middels afhalen daarvan op locatie van ASNV. Indien afhalen niet gelijktijdig bij het sluiten van de Overeenkomst geschiedt, geschiedt afhalen uitsluitend op een nader tussen Partijen overeen te komen datum en tijd.

2. De Wederpartij is verplicht de Goederen op het daartoe overeengekomen moment af te nemen. Indien de Wederpartij de afname om welke reden dan ook weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, zullen de Goederen worden opgeslagen of in bewaring worden gehouden voor rekening van de Wederpartij nadat ASNV haar daarvoor heeft gewaarschuwd. De Wederpartij is in dat geval, naast de koopprijs, een redelijke prijs voor de opslag c.q. bewaring van de Goederen verschuldigd.

3. Het risico van verlies en beschadiging van de verkochte Goederen gaat over op de Wederpartij op het moment dat de Goederen feitelijk aan de Wederpartij of aan een door haar aangewezen derde in ontvangst zijn genomen.

 

 

ARTIKEL 6. | CONFORMITEIT EN GARANTIE BIJ VERKOOP VAN GOEDEREN

1. De door ASNV verkochte Goederen worden, onverminderd de wettelijke garantie van Consumenten (conformiteit), uitsluitend met garantie geleverd indien en voor zover dit uitdrukkelijk en Schriftelijk is overeengekomen en op de factuur is vermeld.

2. Occasions worden aan niet-consumenten verkocht ‘zoals gezien en zonder garantie’, tenzij garantie uitdrukkelijk en Schriftelijk is overeengekomen. Ten aanzien van Consumenten geldt dat ASNV ervoor in staat dat hij de Consument vóór het sluiten van de Overeenkomst duidelijk en volledig informeert over de staat van de Occasion voor zover deze staat hem als professioneel verkoper redelijkerwijs bekend behoort te zijn (informatieplicht). Daarnaast geldt dat de Consument vóór aanschaf van de Occasion in de gelegenheid is om de Occasion te inspecteren en een proefrit te maken (onderzoekplicht). Schiet de Consument tekort in de nakoming van zijn onderzoekplicht, dan kan hij zich er – onverminderd de informatieplicht van ASNV en onverminderd de eventueel uitdrukkelijk en Schriftelijk overeengekomen garantie - na de koop niet op beroepen dat de geleverde Occasion gebrekkig is voor zover de Consument het gebrek tijdens een inspectie c.q. de proefrit redelijkerwijs had kunnen ontdekken.

3. Vermoed wordt dat een consumentenkoop bij aflevering van het Goed niet aan de Overeenkomst heeft beantwoord (non-conformiteit), indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van twaalf maanden na aflevering openbaart (omkering van de bewijslast), tenzij de aard van het Goed of de aard van de afwijking zich daartegen verzet. Na verstrijken van de bedoelde twaalf maanden, of indien de aard van het Goed of de aard van de afwijking geen omkering van de bewijslast met zich meebrengt, is de Consument verplicht te bewijzen dat het Goed bij aflevering niet aan de Overeenkomst heeft beantwoord. Voor een geldig beroep op non-conformiteit dient de Consument binnen twee maanden na ontdekking van het gebrek bij ASNV te klagen.

4. In geval de Consument een terecht beroep doet op non-conformiteit, maakt de Consument, met inachtneming van het bepaalde in het volgende lid, aanspraak op herstel of vervanging dan wel aanvulling van het ontbrekende. Voor de uitoefening van deze rechten kunnen geen kosten aan de Consument in rekening worden gebracht. ASNV zal binnen een redelijke tijd zijn medewerking verlenen aan het herstel, de vervanging dan wel aanvulling van het ontbrekende.

5. In geval van een terecht beroep op non-conformiteit, heeft de Consument in beginsel de keuze tussen herstel en vervanging, maar aangezien dit tot onredelijke vorderingen van de Consument kan leiden, heeft de wetgever de keuze tussen vervanging of herstel wel begrensd. De Consument kan niet kiezen tussen herstel en vervanging indien herstel c.q. vervanging onmogelijk is of van ASNV niet gevergd kan worden. Herstel of vervanging kan van ASNV niet gevergd worden indien de kosten daarvan in geen verhouding staan tot de kosten van uitoefening van een ander recht of een andere vordering die de Consument toekomt, gelet op de waarde van het Goed indien deze aan de Overeenkomst zou beantwoorden, de mate van afwijking van het overeengekomene en de vraag of de uitoefening van een ander recht of een andere vordering geen ernstige overlast voor de Consument veroorzaakt.

6. Indien ten aanzien van Occasions uitdrukkelijk en Schriftelijk garantie is overeengekomen en op de factuur is vermeld, maken de bijbehorende garantievoorwaarden zoals vermeld op https://asnv.nl/garantie, integraal onderdeel uit van de Overeenkomst.

7. Onverminderd de garantievoorwaarden als bedoeld in het vorige lid, vervalt garantie (waaronder een aanspraak op basis van non-conformiteit mede begrepen) indien het gebrek van het Goed het gevolg is van een na de levering van buiten komende oorzaak of een andere niet aan ASNV toerekenbare omstandigheid. Daaronder wordt niet-limitatief begrepen, gebreken als gevolg van beschadiging, onjuist of onoordeelkundig gebruik, het niet vakkundig of regelmatig onderhouden of doen onderhouden van het Goed en reparaties die niet met voorafgaande instemming van ASNV zijn uitgevoerd.

8. Wanneer er voor de vaststelling van een gebrek van een Goed, op grond waarvan een aanspraak op non-conformiteit of garantie is uitgesloten, onderzoekskosten worden gemaakt, komen deze kosten voor rekening van de Wederpartij. ASNV streeft ernaar hiervan tevoren melding te maken. Het achterwege blijven van deze melding laat de verplichting van Wederpartij tot betaling van deze kosten onverlet.

 

 

ARTIKEL 7. | UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN

1. Indien voor het uitvoeren van Werkzaamheden informatie nodig is van de Wederpartij, dient de Wederpartij deze informatie zo spoedig mogelijk als voor de uitvoering van de Overeenkomst is vereist, aan ASNV te verstrekken. De Wederpartij staat in voor de juistheid en volledigheid van deze informatie. Pagina 3 van 6

2. Werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd gedurende de normale werkuren en op de door ASNV aangewezen locatie.

3. Teneinde de Werkzaamheden tijdig te kunnen verrichten, staat de Wederpartij ervoor in dat zij het voertuig waarop de Werkzaamheden betrekking hebben, op het overeengekomen tijdstip en de overeengekomen plaats ter beschikking van ASNV stelt.

4. In verband met apk-keuringen dient de Wederpartij zich aan de regels te onderwerpen welke door de RDW aan ASNV worden opgelegd. Mocht er sprake zijn van een opgelegde steekproef van de RDW, dan is ASNV voor de daaruit voortvloeiende vertragingsschade nimmer aansprakelijk.

5. Indien de Wederpartij het voertuig niet afhaalt binnen drie werkdagen nadat ASNV haar ervan in kennis heeft gesteld dat de Werkzaamheden zijn voltooid, is ASNV gerechtigd een redelijke vergoeding wegens stallingskosten aan de Wederpartij in rekening brengen.

 

ARTIKEL 8. | KOSTENVERHOGENDE OMSTANDIGHEDEN BIJ WERKZAAMHEDEN

 

1. Het bepaalde in dit artikel is uitsluitend van toepassing indien voor de Werkzaamheden een vaste prijs is overeengekomen.

2. Kostenverhogende omstandigheden zijn omstandigheden die van dien aard zijn dat bij het tot stand komen van de Overeenkomst geen rekening behoefte te worden gehouden met de kans dat zij zich zouden voordoen, die ASNV niet kunnen worden toegerekend en die de kosten van de Werkzaamheden verhogen.

3. Kostenverhogende omstandigheden geven ASNV recht op vergoeding van de daaruit voortvloeiende gevolgen.

4. Indien ASNV van oordeel is dat kostenverhogende omstandigheden zijn ingetreden, zal hij de Wederpartij hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Vervolgens zullen Partijen op korte termijn overleg plegen omtrent de vraag of kostenverhogende omstandigheden zijn ingetreden en zo ja, in hoeverre de kostenverhoging naar redelijkheid en billijkheid door de Wederpartij zal worden vergoed.

5. De Wederpartij is gerechtigd om in plaats van toe te stemmen in een vergoeding, het overeengekomen werk te beperken, te vereenvoudigen of te beëindigen. Het bedrag dat de Wederpartij in dit geval is verschuldigd zal naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid worden vastgesteld.

 

ARTIKEL 9. | MEERWERK BIJ WERKZAAMHEDEN

 

1. Het bepaalde in dit artikel is uitsluitend van toepassing indien voor de Werkzaamheden een vaste prijs is overeengekomen.

2. Van meerwerk is sprake in geval van wijziging of aanvulling van de Overeenkomst dan wel in de voorwaarden van uitvoering.

3. In geval van door de Wederpartij gewenste wijzigingen in de Overeenkomst dan wel in de voorwaarden van uitvoering, kan ASNV slechts dan een verhoging van de prijs vorderen, wanneer hij de Wederpartij tijdig heeft gewezen op de noodzaak van een daaruit voortvloeiende prijsverhoging, tenzij de Wederpartij die noodzaak uit zichzelf had moeten begrijpen.

 

ARTIKEL 10. | ONDERZOEK EN KLACHTEN BIJ UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN

 

1. Tenzij dit gelet op de aard van de Werkzaamheden niet mogelijk is, dient de Wederpartij bij teruglevering van het voertuig waaraan de Werkzaamheden zijn verricht, direct te onderzoeken of de Werkzaamheden deugdelijk zijn uitgevoerd. Voorts dient de Wederpartij bij teruglevering van het voertuig direct te onderzoeken of tijdens de periode dat het voertuig bij ASNV is ondergebracht, schade aan het voertuig is ontstaan. Klachten ter zake dienen onmiddellijk bij de teruglevering van het voertuig aan ASNV te worden gemeld. In geval van de bedoelde schade dient de Wederpartij te bewijzen dat deze schade niet aanwezig was ten tijde van de beschikbaarstelling van het voertuig vóór aanvang van de Werkzaamheden.

2. Indien de Wederpartij niet tijdig klaagt, vloeit er voor ASNV uit een dergelijke klacht geen enkele verplichting of aansprakelijkheid voort.

3. Ook indien de Wederpartij tijdig klaagt, blijft de verplichting van de Wederpartij tot tijdige betaling van de overeengekomen prijs bestaan, behoudens voor zover de wet daaraan, ten behoeve van de Consument, dwingend in de weg staat.

 

ARTIKEL 11. | TERMIJNEN

 

1. ASNV spant zich in de overeengekomen uitvoerings- en/of (op)leveringstermijnen waartoe hij zich jegens de Wederpartij heeft verbonden, na te komen. Echter zijn deze termijnen uitsluitend te beschouwen als indicatieve, niet-fatale termijnen. Het verzuim van ASNV treedt niet eerder in dan nadat de Wederpartij ASNV Schriftelijk in gebreke heeft gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn is vermeld waarbinnen ASNV zijn verplichtingen uit de Overeenkomst alsnog kan nakomen, en de nakoming na verstrijken van laatstbedoelde termijn nog steeds is uitgebleven.

2. Verzuim van ASNV biedt de Wederpartij recht op ontbinding van de Overeenkomst voor dat gedeelte waarop het verzuim betrekking heeft, doch nimmer recht op aanvullende of vervangende schadevergoeding.

 

ARTIKEL 12. | OVERMACHT

 

1. ASNV is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens Wederpartij indien en voor zolang hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die niet is te wijten aan zijn schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt (overmacht).

2. In geval van overmacht wordt de nakoming van de verplichtingen van ASNV opgeschort. Indien deze periode, waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen van ASNV niet mogelijk is, langer duurt dan drie maanden, zijn beide Partijen bevoegd de Overeenkomst te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.

3. Voor zover ASNV ten tijde van het intreden van overmacht zijn verplichtingen uit de Overeenkomst inmiddels gedeeltelijk is nagekomen of deze slechts gedeeltelijk nog zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is ASNV gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat in rekening te brengen. De Wederpartij is gehouden betaling te voldoen als ware er sprake van een afzonderlijke Overeenkomst.

 

ARTIKEL 13. | OPSCHORTING EN ONTBINDING

 

1. ASNV is bevoegd de verdere uitvoering van de Overeenkomst op te schorten indien en voor zolang de Wederpartij haar reeds opeisbare verplichtingen uit de Overeenkomst (waaronder dus mede begrepen het bepaalde in deze algemene voorwaarden) niet nakomt.

2. ASNV is bevoegd de Overeenkomst met directe ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Wederpartij haar verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, tenzij de tekortkoming van de Wederpartij, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen redelijkerwijs niet rechtvaardigt. Indien nakoming nog mogelijk is, is dan ook eerst een Schriftelijke ingebrekestelling vereist voordat ASNV de Overeenkomst (gedeeltelijk) kan ontbinden.

3. Tenzij de Wederpartij haar (toekomstige) betalingsverplichtingen tegenover ASNV reeds volledig is nagekomen, is ASNV gerechtigd om de Overeenkomst met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Wederpartij in staat van faillissement verkeert, enig beslag op zijn goederen is gelegd of anderszins niet vrijelijk over haar vermogen kan beschikken.

4. Verder is ASNV gerechtigd om de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van haar kan worden gevergd.

5. De Wederpartij maakt nooit aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door ASNV op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en/of ontbindingsrecht.

6. Indien de reden die tot opschorting of ontbinding van de Overeenkomst heeft geleid, aan de Wederpartij kan worden toegerekend, is de Wederpartij verplicht de schade die ASNV daardoor lijdt, te vergoeden.

7. Indien ASNV de Overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle eventuele nog openstaande vorderingen op de Wederpartij onmiddellijk opeisbaar.

 

ARTIKEL 14. | BETALINGEN

 

1. ASNV is steeds gerechtigd gedeeltelijke of volledige vooruitbetaling van de overeengekomen prijs te vorderen. In geval van een consumentenkoop kan de Consument uitsluitend worden verplicht tot vooruitbetaling van ten hoogste 50% van de koopprijs. De Wederpartij is, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, in elk geval uiterlijk bij aflevering van de Goederen of ophalen van het voertuig waarop de Werkzaamheden betrekking hebben, gehouden de (restant)betaling te voldoen.

2. Betalingen dienen te geschieden in euro op de door ASNV aangewezen wijze, binnen de door ASNV vermelde of aangezegde termijn.

3. Indien tijdige betaling achterwege blijft, treedt het verzuim van de Wederpartij van rechtswege in. Vanaf de dag dat het verzuim van de Wederpartij intreedt, is de Wederpartij over het openstaande bedrag een rente verschuldigd van 2% per maand, waarbij een gedeelte van een maand als volledige maand wordt aangemerkt. In afwijking van de vorige zin, geldt in plaats van de daar bedoelde contractuele rente, de wettelijke rente, indien de Wederpartij een Consument is.

4. Alle redelijke kosten, zowel gerechtelijke, buitengerechtelijke als executiekosten, gemaakt ter verkrijging van de door de Wederpartij aan ASNV verschuldigde bedragen, komen voor rekening van de Wederpartij.

 

ARTIKEL 15. | AANSPRAKELIJKHEID VAN PARTIJEN

 

1. De Wederpartij draagt de schade veroorzaakt door onjuistheden in de door haar opgedragen Werkzaamheden, onjuistheden of onvolledigheden in de door Wederpartij verlangde werkwijzen en/of verstrekte gegevens, iedere andere tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij die uit de wet of de Overeenkomst voortvloeien, alsmede een andere omstandigheid die niet aan ASNV kan worden toegerekend, daaronder mede begrepen schade als gevolg van inbraak of diefstal bij parkeren van de auto bij locatie van ASNV en schade aan het voertuig van de Wederpartij bij ongevallen die niet aan ASNV toerekenbaar zijn.

2. Indien de Wederpartij een voertuigsleutel in de brievenbus van ASNV achterlaat, geschiedt dit voor eigen risico van de Wederpartij. Voor schade als gevolg van onverhoopte inbraak in het pand van ASNV en diefstal van het voertuig van de Wederpartij, is ASNV niet aansprakelijk.

3. ASNV heeft te allen tijde het recht de schade van de Wederpartij waarvoor ASNV ondanks het bepaalde in deze algemene voorwaarden toch aansprakelijk is, te herstellen. De Wederpartij dient ASNV hiertoe in de gelegenheid te stellen, bij gebreke waarvan elke aansprakelijkheid van ASNV ter zake vervalt.

4. ASNV is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade, waaronder mede begrepen gederfde winst, geleden verlies en schade als gevolg van bedrijfsstagnatie.

5. De aansprakelijkheid van ASNV is beperkt tot ten hoogste herstel van de Werkzaamheden, dan wel herstel of vervanging van de leverantie waarop de aansprakelijkheid van ASNV betrekking heeft. Indien herstel of vervanging niet mogelijk is, is de aansprakelijkheid van ASNV beperkt tot ten hoogste de factuurwaarde van de Overeenkomst, althans dat gedeelte van de Overeenkomst waarop de aansprakelijkheid van ASNV betrekking heeft, met dien verstande dat de aansprakelijkheid van ASNV nimmer meer zal belopen dan het bedrag dat in het betreffende geval op grond van de door ASNV afgesloten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering daadwerkelijk wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eventuele eigen risico van ASNV dat krachtens die verzekering toepassing vindt.

6. De Wederpartij is (tot het eventueel uitdrukkelijk en Schriftelijk overeengekomen eigen risico) aansprakelijk voor de eventuele schade die is ontstaan aan een Occasion tijdens de eventuele proefrit die door de Wederpartij is gemaakt of een leenauto tijdens de periode dat deze aan de Wederpartij beschikbaar is gesteld. Voorts is de Wederpartij aansprakelijk voor de betaling van eventuele verkeerboetes in verband met een proefrit of gebruik van een leenauto. ASNV is niet aansprakelijk voor (letsel)schade ontstaan tijdens een proefrit of tijdens de periode dat een leenauto beschikbaar is gesteld. Voorts is de Wederpartij aansprakelijk voor alle aan haar toerekenbare schade ontstaan aan roerende of onroerende zaken op locatie van ASNV.

7. In afwijking van de wettelijke verjaringstermijn, bedraagt de verjaringstermijn van alle vorderingen en verweren jegens ASNV een jaar. In afwijking van de vorige zin verjaren aan Consumenten toekomende vorderingen en verweren die gegrond zijn op feiten die de stelling zouden rechtvaardigen dat een consumentenkoop niet aan de Overeenkomst beantwoordt, door verloop van twee jaren.

8. De Wederpartij vrijwaart ASNV van aanspraken van derden die in verband met de uitvoering van de Overeenkomst schade lijden waarvan de oorzaak aan anderen dan ASNV toerekenbaar is. Indien ASNV uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de Wederpartij gehouden ASNV zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van haar in dat geval redelijkerwijs verwacht mag worden. Mocht de Wederpartij in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is ASNV, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van ASNV en/of derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van de Wederpartij.

9. Ten aanzien van een consumentenkoop strekken de beperkingen uit dit artikel niet verder dan is toegestaan ingevolge artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

 

ARTIKEL 16. | RETENTIERECHT

 

1. ASNV is bevoegd om de nakoming van de verplichting tot afgifte van het voertuig dat ASNV in het kader van de Overeenkomst onder zich heeft, op te schorten totdat de opeisbare vordering van ASNV met betrekking tot de Werkzaamheden volledig is betaald, inclusief eventuele rente en kosten.

 

ARTIKEL 17. | EIGENDOMSVOORBEHOUD

 

1. Alle door ASNV verkochte en geleverde Goederen blijven zijn eigendom totdat de Wederpartij al haar verplichtingen uit de Overeenkomst deugdelijk is nagekomen.

2. Het is de Wederpartij verboden de Goederen waarop het eigendomsvoorbehoud rust, te verkopen, te verpanden of op enige andere wijze te bezwaren.

3. Indien derden beslag leggen op de Goederen waarop het eigendomsvoorbehoud rust, dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is de Wederpartij verplicht ASNV hiervan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen.

4. De Wederpartij geeft onvoorwaardelijke toestemming aan ASNV of door ASNV aangewezen derden om al die plaatsen te betreden waar de Goederen waarop het eigendomsvoorbehoud rust zich bevinden. ASNV is bij verzuim van de Wederpartij gerechtigd de hier bedoelde Goederen terug te nemen. Alle hiermee in verband staande redelijke kosten komen voor rekening van de Wederpartij.

5. Als de Wederpartij, nadat de Goederen door ASNV aan haar zijn geleverd, aan haar verplichtingen heeft voldaan, herleeft het eigendomsvoorbehoud ten aanzien van deze Goederen als de Wederpartij haar verplichtingen uit een later gesloten Overeenkomst niet nakomt.

 

ARTIKEL 18. | SLOTBEPALINGEN

 

1. ASNV is te allen tijde gerechtigd zijn rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst aan een derde over te dragen.

2. Op elke Overeenkomst en alle daaruit tussen partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

3. Partijen zullen niet eerder een beroep doen op de rechter dan nadat zij zich optimaal hebben ingespannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.

4. Uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van de rechtbank Oost-Brabant wordt in eerste aanleg aangewezen om van eventuele gerechtelijke geschillen tussen Partijen kennis te nemen, onverminderd het recht van ASNV een andere volgens de wet bevoegde rechter aan te wijzen. Indien de Wederpartij een Consument is, is de Consument gerechtigd de volgens de wet bevoegde rechter te kiezen binnen een maand nadat ASNV Schriftelijk heeft aangekondigd bij de door hem aangewezen rechter te willen procederen..

 

whatsapp_button.png
1
Morgen Internet - Zorgeloos website